در پژوهشی جدید که توسط مرکز سرطان Yale انجام شد محققان نشان دادند سلول های T شبه بنیادی، که در گره های لنفی خاصی قرار دارند می توانند به طور طبیعی در مقابله با سرطان نقش ایفا کنند. هدف گیری این سلول ها، که نوعی گلبول سفید به شمار می روند با داروهای ایمنی درمانی می تواند شمار مبتلایان به سرطان که به درمان پاسخ می دهند را افزایش دهد. این یافته ها در مجله Science Immunology گزارش شده است.
دکتر Nikhil Joshi، عضو مرکز ایمنی شناسی و سرطان Yale گفت :« درمان هایی که برای مبارزه با سرطان از سیستم ایمنی استفاده می کند، برای افرادی که به سرطان ریه و سایر سرطان ها مبتلا هستند تغییراتی را ایجاد کرده است. بدن همه افراد به این داروهای ایمنی درمانی پاسخ نداده است، اما برای ما مهم این بود که نقش این سلول های T را در رشد تومور کشف کنیم.»
در این مطالعه، محققان ابتدا یک مدل حیوانی جدید را ایجاد کردند که در آن بتوانند سلول های T شبه بنیادی درون تومور را در طول چندین ماه رشد تومور مشاهده کنند و چگونگی بقای سلول های T شبه بنیادی را مشخص کنند. آن ها دریافتند سلول های T شبه بنیادی مدت زیادی را دوام نمی آورند که به این معناست که آن ها در جاهای دیگر بدن مجددا تولید می شوند.
در نزدیکی گره های لنفی، یک اندام ایمنی شامل تعداد زیادی از این سلول های T شبه بنیادی، این کمبود را پر می کند. گاهی اوقات ، تعداد کمی از این سلول ها گره های لنفی را ترک کرده و به سمت تومورها می روند. این باعث می شود که تومور با سلول های جدید مبارزه کند و پژوهشگران معتقدند این می تواند سرعت رشد سرطان را کم کند. آنالیز سلول های ایمنی که از سلول های آلوده به سرطان ریه جدا شده اند تایید می کند این سلول ها در گره های لنفی در نزدیکی ریه ها قرار دارند.
هم چنین Kelli A. Cannolly نویسنده اصلی این تحقیق و پژوهشگر پسا دکتری مرکز Yale اظهار داشت :« سلول های T در تومورها دچار خستگی می شوند اما نتایج مطالعات ما نشان می دهد سلول های T شبه بنیادی که در نزدیکی گره های لنفی هستند در طول زمان بیماری خستگی را تجربه نمی کنند. این می تواند پیشرفت مهمی در درمان باشد. چرا که توانایی پاسخ به ایمنی درمانی همچنان حفظ می شود.»
Joshi افزود :« تمرکز ما بر توسعه درمان هایی است که با فعالسازی سلول های T شبه بنیادی در نزدیکی گره های لنفی، آن ها را وارد مبارزه با سرطان کند. ما می خواهیم این کار را ادامه دهیم و روی بهبود پاسخ های درمانی در بیماران تمرکز کنیم.»
منبع:
https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210903095314.htm
بسيار عالي
موفق باشيد