سرطان(سرطان خون)

✔ لوسمی :
بدن افراد مبتلا به سرطان خون، تعداد زیادی گلبول سفید غیر طبیعی می‌سازند که کارایی لازم برای مقابله با عفونت‌ها و بیماری‌ها را ندارند. سرطان‌های خون بسته به نوع گلبول‌های سفید خونی که روی آن اثر گذاشته و رشد سریع (حاد) یا آهسته (مزمن) به ۴ نوع عمده تقسیم می‌شوند.

✔ ج ) لوسمی مزمن لنفاوی (CLL) :
این نوع سرطان از شایع‌ترین سرطان‌های خون در بین بزرگسالان است. لوسمی مزمن لنفاوی به مانند لوسمی حاد لنفوئیدی از لنفوسیت‌های مغز استخوان آغاز می‌شود، اما روند رشد سلول‌های سرطانی در آن آهسته‌تر است. بسیاری از مبتلایان به لوسمی مزمن لنفاوی تا سال‌ها پس از شروع سرطان مشخصه‌ی بارز یا علایم خاصی ندارند. لوسمی مزمن لنفاوی عمدتا کهنسالان ۷۰ ساله یا مسن‌تر را مبتلا می‌کند.

✔ سابقه‌ی خانودگی سرطان خون می‌تواند احتمال ابتلا به این نوع سرطان را نیز افزایش دهد. در همین حال، مواجهه زیاد با مواد شیمیایی مانند آفت‌کُش‌ها یا حشره‌کُش‌ها می‌تواند یکی از عوامل ابتلا به لوسمی مزمن لنفاوی باشد.

✔ د ) لوسمی مزمن میلوئیدی (CML) :
این سرطان خون نیز مانند لوسمی میلوئیدی حاد از سلول‌های مغز استخوان (میلوسیت‌ها) شروع می‌شود. اما سلول‌های غیر طبیعی در این نوع سرطان خون آهسته‌تر رشد می‌کنند .

✔ لوسمی مزمن میلوئیدی در مردان نسبتا بیشتر از زنان شایع است. در حالی که لوسمی مزمن میلوئیدی بیشتر بزرگسالان را مبتلا می‌کند، اما گاهی اوقات اطفال نیز به آن مبتلا می‌شوند. مواجه زیاد با پرتوی یونی نیز می‌تواند احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش دهد.

درباره‌ی مهدی وکیلی شعار رازلیقی

ورودی ۹۸ مقطع کارشناسی رشته ژنتیک

همچنین ببینید

کشف نورون های ریاضی در مغز

امروزه انجام محاسبات ساده ریاضی برای هر کدام از ما امری ساده و آسان است. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *