تحقیق جدید دانشگاه Cincinnati ممکن است به بهبود بینایی از دست رفته بیماران مبتلا به زخم قرنیه کمک کند.
دکتر Winston Whei-Yang Kao، پروفسور چشم پزشکی، به همراه سایر محققان بخش چشم پزشکی UC دریافتند که پیوند سلولهای بنیادی مزانشیمی بند ناف انسان به مدلهای موش فاقد پروتئین lumican، میتواند شفافیت قرنیه های کدر و نازک را احیا کند.
این سلولهای بنیادی، چندتوان هستند که میتوانند به انواع مختلفی از سلولها تمایز یابند.
این یافته ها 8 دسامبر در 49مین نشست سالانه انجمن زیست شناسی سلولی آمریکا در سن دیگو ارائه میشوند.
Kao میگوید:”در حال حاضر پیوند قرنیه تنها درمان برای احیای بینایی از دست رفته به دلیل زخم قرنیه ناشی از عفونت، زخم های مکانیکی و شیمیایی و نقایص مادرزادی در اثر جهش های ژنتیکی است. با این حال، با افزایش تعداد افرادی که تحت عمل های جراحی انکساری مانند لیزیک قرار میگیرند، تعداد قرنیه های مناسب اهدا شده برای پیوند در حال کاهش است.”
وی افزود:”در سراسر جهان، کمبود قرنیه مناسب برای پیوند وجود دارد و در حال حاضر، هیچ روش جایگزین موثری به جز پیوند قرنیه برای درمان نابینایی ناشی از زخم قرنیه وجود ندارد. بنابراین نیاز به توسعه روش های درمانی جایگزین وجود دارد، که یکی از آنها ممکن است پیوند سلول های بنیادی مزانشیمی باشد.”
محققان برای این مطالعه از مدلهای موش فاقد ژنlumican، که به عنوان مدل های lumican knock-out (موش هایی دارای نقص در ژن مشخص برای مطالعه عملکرد ژنها) شناخته میشوند؛ استفاده کردند. Lumican پروتئینی است که تشکیل و نگهداری قرنیه شفاف را کنترل می کند.
او می گوید: “این مدل ها قرنیه های کدر و نازک دارند و پیوند سلولهای بنیادی بند ناف به طور قابل توجهی شفافیت و ضخامت لایه استرومایی قرنیه را در این موش ها بهبود بخشیده است.
علاوه بر این، Kao میگوید:” سلولهای بنیادی مزانشیمی بند ناف بیش از سه ماه در استروما موش (بافت پیوندی) با حداقل پس زدگی زنده ماندند، به سلولهای قرنیه تبدیل شده و عملکردهای از دست رفته ناشی از جهش ها را ترمیم کردند.”
وی افزود:” نتایج ما نشان دهنده ی یک روش درمانی بالقوه برای بیماری های مادرزادی/ اکتسابی قرنیه است. دسترسی به سلولهای بنیادی بند ناف انسان تقریبا نامحدود است. این سلولهای بنیادی به راحتی جداسازی می شوند و پس از ذخیره در هنگام درمان بیماران به سرعت قابل بازیابی اند.”
“این یافته ها پتانسیل ایجاد درمان های جدید و بهتر و بهبود کیفیت زندگی را برای بیماران مبتلا به نابینایی در اثر آسیب قرنیه دارند.”
این مطالعه با کمکهای مالی موسسه ملی چشم، تحقیقات برای پیشگیری از نابینایی و بنیاد تحقیقاتی چشم Ohio Lions انجام شد.
منبع: www.stem-cells-news.com