تزریق سلولهای بنیادی بعد از حمله ی قلبی، قلب را به حالت سالم بازمیگرداند

تا همین اواخر، هنگامی که بیمار مبتلا به حمله قلبی به بیمارستان می رسید، پزشکان تنها می توانستند رگ خونی مسدود شده را باز کرده و جریان خون را برای جلوگیری از آسیب بیشتر بازگرداند. اما هیچ کاری وجود نداشت که بتوانند انجام دهند تا صدماتی که قبلاً وارد شده را برطرف کند. این آسیب _که می تواند تا 50 درصد قلب را از بین ببرد _ بیماران را دچار مشکل تنفس، از دست دادن انرژی و عدم توانایی در انجام کارهایی مانند پیاده روی از پله ها می کند. برخی از بیماران نیاز به پیوند دارند. و برخی که قلب ضعیفی دارند، می میرند.

راه حل: اکنون پزشکان می توانند آن آسیب را ترمیم کنند. در آزمایشات تأیید شده ی سازمان غذا و داروی ایالات متحده، تعدادی از بیمارستان های سراسر کشور، سلول های بنیادی (مغز استخوان) بیمار را به قلب تزریق کرده و مشاهده کردند که ماهیچه قلبی آسیب دیده به وضعیت سالم قبلی خود بازگشته است. قلب ضعیف شده دوباره منعطف شده، به طور عادی منقبض می شود و خون را به روشی که قبل از حمله قلبی انجام می داده، پمپ می کند. این تحقیقات همچنین نشان داد که هر چه سلولهای بنیادی زودتر تزریق شوند، قلب خود را بهتر ترمیم می کند.

اما ایرادی در این شیوه درمانی وجود دارد.
بیماران باید تحت برداشت دردناک مغز استخوان قرار گیرند. سلولهای برداشت شده باید آماده شوند، که می تواند ساعت ها تا هفته ها طول بکشد و از آنجایی که این سلول ها از فرد بیمار برداشت می شوند، ممکن است به حد مطلوب نباشند.

به همین دلیل تیمی به سرپرستی Dr. Marc Penn _ متخصص قلب و عروق، که قبلاً در Cleveland Clinic و اکنون در Summa Health System مستقر در آکرون است _ در حال بررسی استفاده از سلول‌های بنیادی هستند که از اهدا کنندگان جوان و سالم جمع آوری شده و در فریزر نگهداری می شود. که می تواند بعد از رسیدن بیمار به آن‌ها تزریق شود.

این فرآیند به بیمار اجازه می دهد از برداشت مغز استخوان جلوگیری کرده و اطمینان داشته باشد که در حال دریافت سلول های جوان و سالم است. نتایج اولیه نشان می دهد که قلب این بیماران برای حداقل یک سال تقریباً به حالت عادی (همان طورکه قبل از حمله قلبی بوده) پمپ می کند.

شرکت بیوتکنولوژی Cleveland Athersys Inc که صاحب فرآیند تولید سلول های بنیادی است، نقش مهمی در این مطالعات دارد، تحقیقات مستمری را در رابطه با بیماران قلبی در سراسر کشور مدیریت می کند و به بررسی این موضوع می پردازد که چگونه سلول های بنیادی ممکن است به درمان سایر بیماری ها کمک کنند.

منبع: http://www.stem-cells-news.com

درباره‌ی فاطمه رضایی بدر

فاطمه رضائی بدر هستم دانشجوی بیوتکنولوژی ، عضو خانوده سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه شاهد ، امیدوارم از مطالب به روز دنیای زیبای پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی لذت ببرید

همچنین ببینید

پچ سلولهای بنیادی چاپ سه بعدی شده به قلب شکسته کمک می کند!

تیمی از محققان مهندسی زیست پزشکی، با نظارت دانشگاه Minnesota، یک پچ(قطعه) چرخشی با چاپ …

2 نظر

  1. به نويسندگان اين سايت تبريك مي گويم. به خاطر جديتي كه در پيگيري اهداف شان دارند.
    موفق باشيد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *