طبق گفته محققان داروی متفورمین که برای ۱۵ سال است که به عنوان نقطه اتکای اصلی برای درمان دیابت به شمار میرود، ممکن است زندگی جدیدی را به عنوان “درمانی برای سرطان” آغاز کند.
در تحقیقی روی موش ها، دوز های کم دارو که با شیمی درمانی گستردهای به اسم “دوکسوروبیسین” ترکیب شد، توانست تومورهای سرطان سینه را کوچک و بسیار موثر تر از شیمی درمانیِ صرف از برگشت آنها جلوگیری کند.
این یافته ها به شواهد در حال رشدی اضافه میشود که نشان می دهد متفورمینی که با عنوان “گلوکوفاژ” توسط شرکت Bristil-Myers Squibb عرضه می شود و نسخه های عمومی در دسترس این دارو، می توانند یک داروی ضد تومور قوی باشند. آن ها همچنین از این نظریه نوظهور حمایت می کنند که توانایی سرطان در بقا و مقاومت در برابر درمان به وسیله “سلولهای بنیادی سرطانی” تنظیم میشود که محرک رشد و بقای تومور است.
دکتر Kevin Struhl، محقق دانشگاه پزشکی هاروارد و سرپرست پژوهشگران این مطالعه گفت : ” با اینکه شیمی درمانی در برابر بسیاری از تومور ها موثر است اما مشکل اینجاست که سلولهای بنیادی سرطانی به این درمان مقاومت پیدا می کنند و می توانند تومور را دوباره ایجاد کنند. در نتیجه، نهایتاً بیماری دوباره عود میکند (به حالت اول برمیگردد) . ”
تقریباً ۵ تا ۱۰ درصد سلولهای یک تومور، سلول های بنیادی سرطانی اند.
در این گزارش که چاپ نخست آن در ماه اکتبر از Cancer Research، یک مجله از انجمن آمریکایی (American Association) در مورد تحقیقات پیرامون سرطان، منتشر شده است، محققان اظهار داشتند که ترکیب متفورمین و دوکسوروبیسین، هم سلولهای سرطانی عادی و هم سلولهای بنیادی سرطانی را از بین می برد. این در حالی است که دوکسوروبیسین به تنهایی تاثیر اندکی بر سلول های بنیادی دارد.
منبع: /http://www.stem-cells-news.com/1/diabetes-medication-may-get-new-life-as-cancer-treatment