طبق یک مطالعه در دانشگاهRutgers ،دو ژن سلول های بنیادی روده که به نظر میرسد چربی رژیم غذایی رامیسوزانند ، ممکن است درسرطان روده بزرگ نقش داشته باشند.
این مطالعه،که درGastroenterologyمنتشر شد ، رتباط بین نحوه مصرف چربی سلولها و چگونگی تنظیم ژن عملکرد سلول های بنیادی در روده موش را نشان می دهد .
دکتر Michel Verzi ، نویسنده ارشد این مقاله ، گفت : ” این مهم است ، زیرا دانشمندان نشان داده اند که وقتی چربی رژیم غذایی به مقدار زیادی در روده وجود داشته باشد ، تعداد سلولهای بنیادی افزایش می یابد و موجب افزایش حساسیت به سرطان روده بزرگ می شود . افراد به طور طبیعی روزانه میلیونها سلول روده را از دست می دهند ، درست همانند سلولهای پوستی . سلول های بنیادی روده برای جایگزینی سلول های از دست رفته به صورت مداوم تکثیر میشوند و عملکرد شلولی را تحریک میکنند ، اما عملکرد سلول های بنیادی تغیر یافته میتواند منجر به سرطان روده بزرگ شود . ”
سرطان کولورکتال (روده بزرگ) سومین سرطان شایع در زنان و مردان درایالات متحده می باشد . طبق تخمین جامعه سرطان آمریکا ، درسال جاری میلادی حدود101420از آمریکاییان مبتلا به سرطان روده بزرگ تشخیص داده شدند .
طبق مطالعات اخیر بر روی حیوانات نشان داده شده است که سلولهای بنیادی روده با رژیم غذایی پرچرب افزایش مییابند ، که این مسئله به طور بالقوه خطر بالای سرطان را توسط چنین رژیم هایی بیان میکند .
تیم Rutgers اخیرا فهمیدند که دو ژن(HNF4A and HNF4G) با هم همکاری میکنند تا عملکرد مناسب پوشش روده را بهبود بخشند . آنها در مطالعه جدید دریافتند که موش ها هنگام غیر فعال کردن این ژن ها سلول های بنیادی روده را از دست می دهند و این موضوع اهمیت این دو ژن را تایید می کند ، دانشمندان Rutgers معتقدند که این ژن ها انرژی لازم سلولهای بنیادی در سوزاندن چربی را فراهم می کنند .
دکتر Verzi اذعان کرد : ” محققان در ادامه بررسی می کنند که آیا این دو ژن تعداد سلول هاب بنیادی و خطر ابتلا به سرطان را در طی رژیم غذایی پرچرب تغییر میدهند یا خیر ؟ ”
تصویر سلولهای بنیادی روده (سبز) و اسیدهای چرب(قرمز) موجود در روده را نشان می دهد . سلول های بنیادی روده می توانند خود را از بین ببرند و گردش کامل سلول های روده را هر سه تا پنج روز انجام دهند . اسیدهای چرب منبع مهمی از مواد مغذی برای تجدید سلول های بنیادی روده هستند .
عکس از Lei Chen.
https://www.stemcellsportal.com