درمان بینایی در هند توسط سلولهای بنیادی

آقای Ashok Chakravarti لحظه‌ی نابینا شدن خود را در 18 فوریه 2002 یادآوری میکند . او در کارخانه شیمیایی ، هنگامی که لوله حامل سود سوز آور شروع به نشت کرد ، در محل کار بود.
او می گوید : ” من در حال تعمیر علت نشستی لوله مواد شیمیایی بودم که برخورد آن به چشمم را حس کردم . ” این حادثه به بیرونی ترین لایه چشم وی ، قرنیه ، آسیب وارد کرد.

Chakravarti یکی از هزاران هندی است که هر ساله بینایی خود را در حوادث شیمیایی از دست می دهند .
امروزه ، به لطف دانشمندان در L.V، موسسه بینایی Prasad در حیدرآباد ، برخی از این افراد می توانند دوباره ببینند.

این موسسه در حال معالجه بیماران با سلولهای بنیادی بزرگسالان است ن سلول‌های جنینی .
در آزمایشگاهی که سلولها در آن رشد می کنند ،دکتر Savitri Maddileti دو ظرف کشت سلول را به من نشان می دهد که هر ظرف حاوی یک قطعه کوچک از بافت چشم بیمار است .

او می گوید : ” یکی از اینها برای فردی 15 ساله است و دیگری مربوط به یک پسر 5 ساله . هر دو کودک با مواد شیمیایی خانگی مصدوم شده و از یک چشم نابینا شده اند . ”

آنچه دانشمندان در اینجا قصد انجام آن را دارند این است که چشم آسیب دیده را با سلولهای بنیادی گرفته شده از چشم سالم رفع کنند. (در بیمارانی که به هر دو چشم آسیب رسیده است ، سلولهای بنیادی از چشم بستگان نزدیک گرفته می شوند.)
دکتر Maddileti و تیم وی سلولهای بنیادی را از بافت چشم جدا نمی کنند ، اما در شرایط مناسب ، این سلول ها به تنهایی میتوانند رشد کنند .

وی گفت : ” آیا می توانید این سلولهای درخشان را بیرون بیاورید ؟ ”
سلولها درخشان به نظر می رسند ، و شروع به تشکیل یک لایه شفاف نازک می کنند . این بافت جدید قرنیه است که آنرا به چشم آسیب دیده بیمار پیوند می زنند.

آسیب شناس Geeta Vemuganti ، سرپرست تیمی که این سلولهای بنیادی را رشد می دهد ، گفت : ” این روند بسیار شبیه باغبانی است . شبیه به کاشتن دانه ها ، یا بخشی از نهال به همراه کمی خاک یا ریشه است . سلول های بنیادی بذر یا نهال و بقیه بافت چشم نیز خاک یا ریشه هستند . ”
تیم Vemuganti اولین تیمی نیست که قرنیه آسیب دیده را با سلول های بنیادی ترمیم می کند . این روش ابتدا توسط گروهی از دانشمندان ایتالیایی توسعه یافت ، اما Vemuganti آن تکنیک را اصلاح و ساده تر و سریع تر کرده است .
وی افزود : ” به جای سه تا چهار هفته ، تنها در ۱۰روز این کار را انجام دادیم . این امر همچنین باعث کاهش هزینه ها میشود ، این نکته قابل اهمیت است چرا که این روند در بیمارستانی انجام میشود که همه بیماران ، از جمله کسانی که توانایی پرداخت هزینه ندارند را معالجه می کند . ”
دکتر Vemuganti و همکارانش صدها بیمار را از سراسر هند معالجه کرده اند.

یکی از آنها Ashok Chakravarti است ، مردی که در سال 2002 در حالی که لوله کار خود را ثابت می کرد ، بینایی خود را از دست داد. بعد از سه ماه و چند عمل جراحی ، او توانست دوباره ببیند.
او می گوید: ” نتیجه این عمل هدیه زندگی دوباره به من بود ! ”

اما پس از چندین سال بینایی طبیعی ، Chakravarti دوباره دچار مشکلات چشمی شد ؛ بنابراین او برای دیدن Virender Sangwan ، جراحی که سرپرستی ابتکار عمل سلول های بنیادی را بر عهده داشت به موسسه بازگشت .
دکترSangwan چشمان Chakravarti را بررسی کرد و به او گفت : ” بدن شما قرنیه سالم را پس زده است . ”
دلیل این است که به Chakravarti فقط پیوند سلولهای بنیادی داده نشده است ، وی همچنین بافت قرنیه را از اهدا کننده مرده دریافت کرده بود، زیرا جراحت وی بسیار شدید بود .

دکتر Sangwan اذعان کرد : ” پیوند سلول های بنیادی دقیقاً خوب عمل کرده است ، اما پیوند قرنیه کم کم از بین میرود . این یک رد پیوندی طبیعی است ، مانند هر رد پیوند دیگر . بنابراین ما می خواهیم آن قرنیه را جایگزین کنیم و ببینیم که آیا نتیجه خوبی خواهیم گرفت یا خیر ؟ ”

بسیاری از بیماران وی با عوارض بعد از جراحی برمی گردند. درمان آنها روندی مداوم است ، اما Sangwan می گوید : ” هر موفقیتی بسیار مهم است زیرا وقتی افراد فقیر در هند نابینا می شوند ، علاوه بر قوه بینایی چزهای زیادی را از دست می دهند . وتی چشم بینایی ندارید ، جامعه به شما احترام نمی گذارد و چون از نظر اجتماعی سازنده و مفید نیست ، بنابراین همه شروع به غفلت از او می کنند . ”
دکتر Sangwan با بازگرداندن بینایی ، اعتماد به نفس بیماران خود را بازیابی می کند و به قول خودش ، “ایمان به زندگی” را در آنها ایجاد میکند .

منبع:http://www.stem-cells-news.com/1/stem-cells-restore-sight-in-india/

درباره‌ی مهدی وکیلی شعار رازلیقی

ورودی ۹۸ مقطع کارشناسی رشته ژنتیک

همچنین ببینید

کشف نورون های ریاضی در مغز

امروزه انجام محاسبات ساده ریاضی برای هر کدام از ما امری ساده و آسان است. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *