محققان دانشگاه کالیفرنیا ، لس آنجلس (UCLA)، اولین افرادی هستند که تکنیکی برای تحریک سلول های بنیادی پرتوان ایجاد کرده اند ـ این سلول ها موجب تکثیر هر نوع سلولی در بدن شده و به طور نامحدود در آزمایشگاه افزایش می یابند ـ به وسیله این تکنیک سلول های T تکثیر شده و به بلوغ می رسند تا توانایی از بین بردن تومور ها را بدست آورند .
در این تکنیک از ساختار های مصنوعی استفاده می شود . این ساختار ها شرایط موجود در تیموس را شبیه سازی می کنند . تیموس ارگانی است که سلول های T را از سلول های بنیادی خون تمایز می دهد .
سلول های T بخشی از سیستم دفاعی بدن هستند . این سلول ها در دفاع علیه عفونت ها استفاده شده و هم چنین توانایی حذف سلول های سرطانی را دارند . در تکنیک UCLA از توانایی سلول های بنیادی برای ساخت مجدد سلول های T استفاده می شود . این روش می تواند منجر به تولید روش های جدید در ایمینوتراپی و همچنین تحقیقات بسیاری در مورد عفونت های ویروسی مثل HIV و بیماری های خودایمنی به واسطه سلول های T شود .
به کمک این تکنیک و ویرایش ژن ها می توان به صورت تقریبی تعداد نامحدودی از سلول های T تولید کرد و آن ها را برای درمان بسیاری از بیماران به کار برد . از این طریق سلول های فرد بیمار در درمان استفاده نمی شوند . این موضوع یکی از جنبه های امید بخش این تکنیک است .
این تحقیق توسط نویسنده ارشد ، Gay Crooks, M.D.,، استاد آسیب شناسی و آزمایشگاه پزشکی و اطفال و مدیر اجرایی مرکز بازسازی و تحقیق سلول های بنیادی Eli and Edythe Broad در UCLA انجام شد . و در Cell Stem Cell به چاپ رسید .
یکی از روش های درمان به واسطه سلول های T ، CAR است . این روش درمانی ، درمانی بسیار امیدبخش برای نوع خاصی از سرطان هست . در این روش سلول های T به واسطه یک گیرنده جمع آوری شده و با مهندسی ژنتیک به آن ها توانایی تشخیص و نابودی سلول های سرطانی بخشیده می شود سپس آن ها را برانگیخته و به بدن بیمار باز می گردانند . اما مهندسی ژنتیک سلول های T همیشه به خوبی عمل نمی کند و به دلیل شخصی سازی این روش گران است . همچنین در برخی از بیماران سلول های T به میزان مورد نیاز تغییر نمی یابند .
بنابراین در این تکنیک سلول های T بدون این که نیاز به جمع آوری آن از بدن بیماران باشد ، شناخته می شوند . و این گام مهمی در دستیابی به درمان به واسطه سلول های T است که مقرون به صرفه و تاثیرگذار است .
دکتر Dr. Croo می گوید :« ما این تکنیک را با سلول های بنیادی پرتوان آغاز می کنیم و این حقیقت بسیار حیرت آور است . من به آینده این تکنیک بسیار امیدوار هستم . ما می توانیم با استفاده از این روش و استفاده از ابزار های ویرایش ژن ، روش های درمانی با سلول های T ابداع کنیم که بدون نیاز به خارج کردن سلول ها از بدن خود بیمار است و بسیار آسان در دسترس بیماران قرار گیرند .»
سایر محققان با استفاده از روش هایی که شامل ترکیب کردن سلول هاست ، توانستند سلول های T را تولید کنند . اما سلول های تولیدی در این تحقیق کامل بالغ نشده و کارامد نیستند .
دکتر Dr. Crooks و تیم او با ساخت مدلی سه بعدی از تیموس به سلول های بنیادی خون اجازه ساخت سلول های T بالغ را دادند . بر اساس این روش می توان از سلول های بنیادی پرتوان ، سلول های T بالغ تولید کرد.
دکتر Dr. Crooks گفت :« ساختار مدل سه بعدی تیموس سبب می شود تا پیام ها به صورت درست و در شرایط محیطی لازم برای رشد و بلوغ کامل سلول های T ایجاد شود .»
http://stemcellsportal.com