تیمی از محققان مهندسی زیست پزشکی، با نظارت دانشگاه Minnesota، یک پچ(قطعه) چرخشی با چاپ زیستی سه بعدی ساختند که می تواند به درمان زخم بافت قلب بعد از حمله قلبی کمک کند. این کشف یک گام بزرگ رو به جلو در درمان بیماران مبتلا به آسیب بافتی بعد از حمله قلبی است.
این مطالعه تحقیقاتی امروز در Circulation research منتشر شده، ژورنالی که توسط انجمن قلب آمریکا منتشر می شود. محققان حق اختراع این کشف را به ثبت رساندهاند.
بر اساس گزارش انجمن قلب آمریکا، بیماری قلبی عامل شماره 1 مرگ و میر در ایالات متحده است که سالانه 360000 نفر را میکشد. درحین حملهی قلبی، فرد جریان خون به عضله قلب را از دست میدهد که باعث مرگ سلولها میشود. بدن ما نمیتواند این سلولهای ماهیچه قلب را جایگزین کند بنابراین بدن، بافت که جای زخم است را در این ناحیه از قلب ایجاد میکند، که فرد را در معرض ریسک اختلال در عملکرد قلب و نارسایی قلبی در آینده قرار میدهد.
در این مطالعه، محققان دانشگاه Minnesota – شهرهای دو قلو، دانشگاه های Wisconsin-Madison و دانشگاه Alabama-Birmingham از تکنیک چاپ سه بعدی بر پایه لیزر برای ترکیب سلولهای بنیادی جدا شده از سلولهای قلبی انسان بالغ روی ماتریکس استفاده کردند که شروع به رشد و ضربان هماهنگ در ظرفی در آزمایشگاه کرد.
Brenda Ogle، پرفسور مهندسی زیست پزشکی دانشگاه Minnesota گفت: این گام مهم رو به جلو در درمان عامل شمارهی 1 مرگ و میر در ایالات متحده است. ما احساس میکنیم که میتوانیم ترمیم قلب حیوانات بزرگتر و احتمالا حتی انسانها را در چندین سال آینده افزایش دهیم.
Ogle گفت این تحقیقات متفاوت از تحقیقات قبلی است چون پچ بعد از اسکن دیجیتالی سه بعدی از ساختار پروتئین های بافت طبیعی قلب مدل سازی شده است. این مدل دیجیتالی با چاپ سه بعدی با پروتئین های طبیعی به قلب و ادغام بیشتر انواع سلول های قلبی مشتق شده از سلول های بنیادی به یک ساختار فیزیکی تبدیل شده است. تنها با پرینت سه بعدی از این نوع میتوانیم به وضوح یک میکرون مورد نیاز برای شبیه سازی ساختار های بافت قلب طبیعی دست یابیم.
منبع خبر: http://www.stem-cells-news.com/1/3d-printed-stem-cells-patch-help-a-broken-heart/