امید جدید برای آلزایمر با کمک سلول های بنیادی

تیمی از دانشمندان کشفی کردند که می‌تواند منبع جدیدی برای تحقیق و درمان بالقوه بیماری آلزایمر و سایر بیماری های مربوط به تخریب سلول‌های مغز باشد.

محققان مؤسسه Gladstone  وابسته به دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو سلول‌های پوست موش و انسان را با استفاده از پروتئینی به نام Sox2به سلول‌های بنیادی مغز تبدیل کردند.

 استفاده از این پروتئین به تنهایی، برای تبدیل سلول‌های پوست به سلول‌های بنیادی عصبی غیرعادی است.  و به طور معمول، فرآیند تبدیل آن بسیار پیچیده تر است .

سلول‌های بنیادی نوروني  سلول‌هایی هستند که می‌توانند به سلول‌های عصبی و سلول‌هایی که از آنها در مغز پشتیبانی می‌کنند تبدیل شوند.

David Teplow، پروفسور نورولوژی و مدیر مرکز تحقیقات  بیماری آلزایمر UCLA در ایستون، توضیح داد: سلول‌های بنیادی عصبی  تشکیل‌شده در این مطالعه منحصربه‌فرد هستند، زیرا روشی تهیه شده‌اند که از تبدیل شدن آنها به تومور جلوگیری می‌کنند، که همان چیزی است که اغلب با تمایز سلول‌های بنیادی اتفاق می‌افتد.

و سپس این سلول‌های بنیادی مغز نابالغ به انواع مختلفی از سلول‌های عملکردی مغز تبدیل شدند که در نهایت توانستند مغز موش را تشکیل دهند.

نویسندگان توضیح دادند که این ایده که این سلول‌ها می‌توانند به بافت مغزی کاملاً کارآمد تبدیل شوند، بسیار مهم است، زیرا با تبدیل شدن به بخشی از مغز، سلول‌ها می‌توانند جایگزین سلول‌هایی شوند که در فرآیند بیماری از بین رفته‌اند.

دکتر  Yadong Huang، یکی از نویسندگان مطالعه و محقق در موسسه بیماری های عصبی Gladstone ، توضیح داد که این سلول ها همچنین راهی بالقوه برای فهمیدن مکانیسم های پشت اختلالات عصبی ارائه می دهند و  همچنین منجر به تحقیقات در مورد داروهای جدید می­شوند.

 وی گفت:”  گام بعدی این است که  این سلول های پوستی، از بیماران مبتلا به این بیماری گرفته شود  تا بتوان  سلول های بیمار را باز برنامه ریزی و به سلول های بنیادی نورونی و سپس آنها را در کشت به سلول های نورونی تبدیل کرد. پس از آن، محققان می توانند بر اساس آنچه در ظروف کشت مشاهده می شود، چگونگی ایجاد این بیماری ها را مطالعه کنند..”

وی توضیح داد که این سلول‌های بنیادی نورونی، مانند دیگر سلول های بنیادی که مستعد توموری شدن اند، به تومور تبدیل نمی‌شوند.

Teplow گفت: “یکی از بخش های مغز که در بیماری آلزایمر تحت تاثیر قرار می­گیرد، هیپوکامپ است که در آن سلول‌های عصبی زیادی از بین می روند و همچنین قسمت های بیرونی مغز نیز با پیشرفت بیماری  نابود میشوند.  اگر ما بتوانیم این سلول ها را به این دو ناحیه وارد کنیم تا سلول های از دست رفته را دوباره احیا کنیم، از نظر تئوری می توانیم بیماری را معکوس کنیم.”

ویرستار :فاطمه رضایی بدر

http://www.stem-cells-news.com/1/stem-cells-may-offer-new-hope-for-alzheimers/

درباره‌ی فرشته جهانی

همچنین ببینید

کشف نورون های ریاضی در مغز

امروزه انجام محاسبات ساده ریاضی برای هر کدام از ما امری ساده و آسان است. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *