پیشرفتی مهم در پیوند اندام های مصنوعی انسان

محققان برای اولین بار توانسته اند مجموعه ی کاملا کاربردی و پیچیده از بافت های اندام  انسانی، مثل روده را  که بوسیله ی تکنولوژی سلول های بنیادی بدست آمده، ارائه دهند که در آزمایشگاه های تحقیقاتی و همچنین اهداف درمانی کاربرد دارد. این مقاله در مجله ی Natureمنتشر شد.

دکترJames wells  محقق برجسته ی مرکز پزشکی بیمارستان کودکان در Cincinnatiمیگوید: “این اولین مطالعه ای است که نشان می دهد سلول های بنیادی پرتوان انسانی موجود در یک پتری دیش  را می­توان برای تولید موثر بافت انسانی با ساختار سه بعدی و ترکیب سلولي که به طرز قابل توجهی مشابه بافت روده است، سوق داد”.

وی همچینین افزود: “امید بر آن است که توانایی ما در سوق دادن سلول های بنیادی به سمت بافت روده در نهایت از نظر درمانی برای بیماران مبتلا به انتروکولیت نکروزان، بیماری التهاب روده و سندرم روده ی کوتاه، مفید باشد”.

 سلول های بنیادی  توانایی تغییر شکل به هر نوع سلولی را در بدن، که بیش از 200 نوع هستند، دارند. به همین دلیل بسیار مورد توجه دانشمندان و پزشکان قرار گرفته اند.

اما متاسفانه بدن یک فرد بالغ  تقریبا فاقد این سلول ها می باشد و تنها تعداد قابل توجهی در مرحله ی تکامل جنینی تشکیل می­شوند. به همین دلیل، در طی چند سال اخیر روش هایی برای ایجاد سلول هایی با ویژگی سلول های بنیادی از بافت های انسانی توسعه پیدا کرده است. این سلول ها، که پرتوان القایی نامیده می شوند، با باز برنامه ریزی سلول های پوست ایجاد می­شوند.

در این مطالعه تیم تحقیقاتی دکتر wells از سلول های بنیادی جنینی و سلول های پرتوان القایی استفاده کردند، تا ‌بتوانند در آینده امکان پیوند بافت های مشتق شده از این سلول ها را مقایسه کنند.

به منظور توسعه ی این سلول ها در تشکیل بافت روده ای در یک مسیر درست، دانشمندان به کمک عوامل شیمیایی و مولکول های زیستی مکمل، رشد بافت ها را در مرحله ی جنینی رشد انسان در لوله ی آزمایش شبیه سازی کردند.

در مدت 28 روز، این مراحل گام به گام به دانشمندان امکان دستیابی به بافت هایی با ساختار سه بعدی و مشابه ساختار روده ی یک نوزاد در رحم را داد. این بافت ها شامل تمامی انواع سلولی مشخص کننده عملکرد طبیعی بافت روده ای می باشند.

بر طبق آنچه نویسندگان بیان کرده اند، این دانش اکنون می تواند توسط تمامی دانشمندان درگیر در زمینه ی مطالعه ی اختلالات رشد بافت روده، بیماری های روده و پیدا کردن یک روش درمانی برای آن، در سراسر جهان  استفاده شود .

ویراستار : فاطمه رضائی بدر

منبع: http://www.stem-cells-news.com/1/stem-cells-breakthrough-in-artificial-human-organ-transplant/

درباره‌ی نگین مقصودی

نگین مقصودی، دانشجوی کارشناسی رشته بیوتکنولوژی.

همچنین ببینید

کشف نورون های ریاضی در مغز

امروزه انجام محاسبات ساده ریاضی برای هر کدام از ما امری ساده و آسان است. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *