ایمنی زایی و تحمل ایمنی مشتقات سلول های بنیادی پرتوان

سلولهای بنیادی جنینی انسان (hESC) می­توانند به طور نامحدود خودنوزایی داشته باشند و به تمام انواع سلولهای بدن متمایز شوند، بنابراین از پتانسیل بالایی برای سلول درمانی بیماری های صعب العلاج از جمله بیماری های تخریب کننده عصبی، نارسایی قلبی و تخریب ماکولا برخوردار هستند. این پتانسیل با یافته های نویدبخش ایمنی و کارآیی حاصل از آزمایشات بالینی در حال اجرا برای درمان های مبتنی بر hESC تخریب ماکولا، تایید می­شود.

 با این حال، یک چالش اصلی برای کاربرد بالینی درمان های مبتنی برhESC، رد ایمنی آلوژنی سلولهای مشتق شده از hESC توسط گیرنده (پیوند) است. دستیابی به موفقیت در فناوری تولید اتولوگ سلولهای بنیادی پرتوان القایی (iPSC) توسط برنامه ریزی مجدد هسته ای سلولهای پیکری بیمار، این امکان را ایجاد می­کند که سلولهای اتولوگ مشتق شده از iPSC بدون نگرانی در مورد رد ایمنی، به بیماران پیوند شوند.

 با این حال، یافته های جمع آوری شده نشان می­دهد که برخی سلول های مشتق شده از iPSC می­توانند ایمنی­ زا باشند. علاوه بر این، بی ثباتی ژنومی مرتبط با iPSC ها نگرانیِ مربوط به ایمنیِ بیشتری را برای استفاده از سلولهای مشتق شده از iPSC در سلول درمانی انسان ایجاد می­کند.  در این مقاله مروری، ما بر روی مکانیسم های دخیل در ایمنی­ زایی سلولهای بنیادی پرتوان و پیشرفت های اخیر در توسعه استراتژیهای تحمل ایمنی سلولهای الوگرافت مشتق از سلولهای بنیادی پرتوان انسان (hPSC)، بحث خواهیم کرد. توسعه موفقیت آمیز استراتژی تحمل ایمنی ایمن و کارآمد، توسعه بالینی سلول درمانی مبتنی بر hPSC را تا حد زیادی تسهیل می­کند.

برای مطالعه متن کامل مقاله، بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

درباره‌ی فاطمه رضایی بدر

فاطمه رضائی بدر هستم دانشجوی بیوتکنولوژی ، عضو خانوده سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه شاهد ، امیدوارم از مطالب به روز دنیای زیبای پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی لذت ببرید

همچنین ببینید

پیشرفت در دوران ایمونوتراپی سرطان

سرطان بر جمعیت و کیفیت زندگی انسان های سراسر جهان تأثیر می گذارد و بیماران …

2 نظر

  1. تلاش تيم دانشجويي در به روز بودن و در دسترس قرار دادن نتايج آخرين تحقيقات بين المللي قابل تحسين است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *