مبارزه سلولهای بنیادی بند ناف با سرطان خون

به گفته پژوهشگران ، سلولهای بنیادی بند ناف توانایی تمایز یافتن به انواع بافت ها را دارند ، و جایگزین درمانی معتبری برای بیماران مبتلا به سرطان خون است که نمی توانند اهدا کننده سازگاری را برای پیوند مغز استخوان پیدا کنند. هماتولوژیست های آمریکایی طی نشستی در پنجاهمین کنگره انجمن هماتولوژی آمریکا (ASH) در سانفرانسیسکو ، تحقیقات خود را بر روی این نوع سلول های بنیادی برای مبارزه با تومورهایی  با منشا خونی متمرکز می کنند.
یکی از مطالعات اخیر توجه ها را به سمت احتمال وجود برنامه های کاربردی به وسیله سلولهای بنیادی بند ناف در درمان سرطان خون معطوف کرده است.برای سالها ، پیوند سلولهای بنیادی مغز استخوان درمان استاندارد این نوع سرطان در نظر گرفته میشد ، ولی قبل از درمان با شیمی درمانی ، متخصصان آنکولوژی پیوند اتولوگ را با استفاده از سلولهای خود بیمار انجام می دهند و یا یک اهدا کننده سازگار پیدا می کردند.
متوسل شدن به سلولهای اهدایی ناسازگار ، آخرین گزینه در اقدام برای درمان این بیماری ست و مشکلات عمده ای مثل رد پیوند و مرگ و میر را یجاد می کند.
طبق گفته Mary Eapen ، از مرکز بین المللی پیوند خون و مغز استخوان : ” سلول های بنیادی بند ناف ، به لطف نابالغ بودنشان ، در صورت کم بودن زمان در مواردی مانند لوسمی (سرطان خون) حاد ، به یک گزینه معتبر تبدیل می شوند.”
وی افزود ، ” در موارد سرطان خون حاد ، و در غیاب اقوامی که بتوانند سلول های بنیادی اهدا كنند ، اولین انتخاب ، پیوند از یك اهداكننده سازگار است. اما اگر یافتن آن امكان پذیر نباشد ، استفاده از سلول های بنیادی بند ناف جایگزین احتمالی روش درمان است زیرا به راحتی در بانک خون بند ناف در دسترس هستند. عدم بلوغ ایمنی به آنها این امکان را می دهد که در صورت در دسترس نبودن اهدا کننده سازگار ، بر بسیاری از مشکلات غلبه کنند.”
این مسیر جدید ، مطالعه انجام شده در سانفرانسیسکو را که روی 1240 بیمار بزرگسال مبتلا به سرطان خون حاد ارائه شد ، تایید کرد . این مطالعه کارآیی سه منبع سلول بنیادی را تأیید میکند : سلولهای بنیادی مغز استخوان ، سلولهای بنیادی خون محیطی و سلولهای بنیادی بند ناف.
نتیجه آنکه در صورتی که بافت اهدا شده ناسازگار با فرد گیرنده باشد ، تفاوت قابل توجهی در استفاده از سه نوع سلول بنیادی وجود ندارد و میزان بقاء افراد مبتلا به لوسمی در هر کدام کم و بیش یکسان است ، با این حال سلول های بنیادی بند ناف در مقایسه با سلول های مغز استخوان و خون محیطی میتوانند بسیار کارآمد تر عمل کنند.

منبع:

USA- Umbilical Cord Stem Cells Used to Combat Leukemia

درباره‌ی مهدی وکیلی شعار رازلیقی

ورودی ۹۸ مقطع کارشناسی رشته ژنتیک

همچنین ببینید

کشف نورون های ریاضی در مغز

امروزه انجام محاسبات ساده ریاضی برای هر کدام از ما امری ساده و آسان است. …

2 نظر

  1. Hi there Dear, are you truly visiting this site regularly, if so afterward you will absolutely obtain pleasant knowledge. Sarajane Bruce Cecilla

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *