⭕ بانک فقط برای سپرده مالی نیست ⭕
از سال 2010 میلادی و پس از پیوستن ایران به بانک جهانی اهدای سلولهای بنیادی انقلاب بزرگی در درمان بیماری سرطان خون و همچنین 60 نوع بیماری مهلک خونی از جمله تالاسمی و نقص ایمنی به وجود آمد. سالانه هزاران نفر دچار بیماریهای کشندهای مثل سرطان خون میشوند که تنها درمان نجات بخش، برای تعداد زیادی از این بیماران، استفاده از روش درمانی «پیوند سلولهای بنیادی خونساز» است.
روشن است که هدف از تأسیس و راهاندازی چنین بانکی، ایجاد پلی میان داوطلبان #اهدای_سلولهای_بنیادی ایران و بیماران نیازمند است و یافتن اهدا کننده برای این دسته از بیماران. در این نوع بیماریها پس از مهار آن توسط شیمی درمانی و به صفر رساندن آن، با گرفتن سلولهای بنیادی سالم و سازگار از یک فرد سالم، سلولها را به بیمار پیوند میزنند و به این ترتیب بدن بیمار شروع به تولید سلولهای بنیادی سالم می کند و به این ترتیب بیماری درمان میشود.
هنگامی که مغز استخوان -مثلاً در سرطان خون- بیمار میشود یا کار خود را صحیح انجام نمیدهد (مثل کم کاری مغز استخوان، تالاسمی ماژور و…) میتوان مغز استخوان فرد بیمار را با پیوند سلولهای بنیادی خونساز از مغز استخوان یا خون محیطی یک فرد سالم جایگزین کرد. نخسین افرادی که میتوانند کاندیدای اهدای سلولهای بنیادی به فرد بیمار باشند، خواهر یا برادر همسان یا غیر همسان هستند اما تنها 30 درصد بیماران در میان بستگان خود «دهنده مناسب» پیدا میکنند و برای بقیه تنها شانس برای زنده ماندن، دریافت پیوند از فردی است که با بیمار هیچ نسبت خویشاوندی نداشته باشد.
در حال حاضر، پیوند سلولهای بنیادی، بهترین و مطمئنترین راه درمان این بیماریهاست واز طریق این بانک، کشورهای عضو میتوانند دهندههای مناسب را برای درمان بیمار نیازمند به پیوند سلولهای بنیادی در سراسر جهان پیدا کنند.
امروز بیش از 50 کشور جهان با تجهیز امکانات و همچنین تشویق مردم، به عضویت داوطلبانه در بانک جهانی اهدای سلولهای بنیادی (BMDW) درآمدهاند. نکته مهم اینکه سال 2010 درجهان 13 میلیون نفر داوطلب اهدای سلولهای بنیادی در بانک جهانی بودند و حالا درآستانه 2017 نزدیک به 30 میلیون نفر عضو این بانک شدهاند. تنها در5 سال گذشته حدود 12 میلیون نفر عضو جدید این بانک شدهاند.
ما در حال حاضر 20 هزار اهداکننده داریم (که البته رقم پایینی است) …
?با ما همراه باشید تا درمورد اهدا و پیوند سلول های بنیادی بیشتر بدانیم