بر اساس دادههای اسکوپوس ایران در رشته سلولهای بنیادی ۱۱۹۰ مدرک تولید کرده که از این نظر رتبه ۲۸ جهان و مقام دوم منطقه را در اختیار دارد . بر این اساس کشورهای آمریکا با تولید ۸۱۳۷۰ مدرک، ژاپن با تولید ۲۱۹۷۹ مدرک، چین با تولید ۱۹۷۰ مدرک ، آلمان با تولید ۱۸۸۴۰ مدرک و انگلستان با تولید ۱۵۵۳۷ مدرک کشورهایی هستند که در این زمینه جایگاه ممتازی را به خود اختصاص دادهاند .
در این حوزه ترکیه مقام اول منطقه و از کشورهای اسلامی مالزی و مصر و لبنان نیز رتبههای سوم، چهارم و پنجم را در جمع کشورهای اسلامی و منطقه در اختیار دارند .
در حال حاضر پژوهشگاه رویان در تهران و ۶۰ مرکز تحقیقاتی در سراسر کشور در حوزه سلول های بنیادی به پژوهش می پردازند و حدود ۳۰۰ متخصص در این زمینه فعالیت می کنند .
حوزه فعالیت محققان ایرانی
محققان ایرانی توانستهاند از سلولهای بنیادی در پیوندهای مغز و استخوان ، پوست و ترمیم بافت آسیب دیده قلب استفاده کنند ، ایران برای اولین بار در دنیا موفق به تولید چسب بافتی از خون بندناف شده که به عنوان دارو مورد استفاده قرار میگیرد ؛ علاوه بر این استفاده از سلولهای بنیادی در پیوند قرینه چشم ، بیماری های کبدی گوارشی ، غضروفی ، تزریقPRP ، تکثیر سلولهای بنیادی بندناف به منظور درمان سرطان یا صدمات بافت قلب و عصب و سلولهای سرطان بنیادی جنین از جمله دستاوردهای بزرگ کشور ما در عرصه فناوریهای نوین است .
هم اکنون سلولهای بنیادی جنینی در کشور به دانشی بومی تبدیل شده است . ایران از نظر تولید و کشت سلولهای بنیادی جنینی در میان ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارد . این جایگاه ، ایران را همجوار با کشورهایی مانند سوئد، ژاپن، ایالات متحده امریکا، استرالیا، انگلستان، هند، کره جنوبی و سنگاپور قرار داده است .
شبیه سازی حیوانات
شبیه سازی سلولهای بنیادی در پژوهشکده رویان و اصفهان انجام شده است که در نوع خود بینظیر است .
شبیه سازی حیواناتی چون بز، گوسفند و گوساله در سالهای اخیر باعث شده ایران در زمینه سلولهای بنیادی در جمع کشورهای مطرح در این زمینه قرار گیرد “رویانا” نام اولین گوسفند شبیه سازی شده خاورمیانه است که در ۳۰ سپتامبر ۲۰۰۶ در شهر اصفهان متولد شده است . و سه سال و نیم بعد از آن به علت نامعلوم مرد . دانشمندان ایرانی در عین حال موفق به شناسایی و جداسازی سلولهای بنیادی کلیه انسان و کشت و تولید نسوج مختلف کبد در موش شده اند.
دو سال و نیم بعد از رویانا اولین بزغاله به نام “حنا” متولد شد . تاکنون فقط در چند کشور معدود از جمله آمریکا، انگلستان، کانادا و چین شبیه سازی بز انجام شده است و بعد از آن “بنیانا” اولین گوساله خاورمیانه با این روش متولد شد ولی متاسفانه چند روز بعد فوت کرد . دومین گوساله خاورمیانه “تامینا” چند روز بعد از مرگ بنیانا متولد شد و سه روز بعد به علت عوارض تب حاد جان سپرد .
سلام
من در زمینه تولید محتوی ، بازاریابی و تبلیغات اینترنتی فعالیت می کنم
همیشه و همیشه و همیشه
یادتون باشه که یکی از عوامل مهمی که باعث میشه مطالب سایتتون زیاد بازدید بشه عنوان مطالبتونه
اگه عنوان مطالبتون خوب و جذاب باشه قطعا روی لینک سایتتون بیشتر کلیک میکنن و درنتیجه اعتبار بیشتری پیش گوگل پیدا می کنین و طبعا گوگل هم شما رو به خیلیای دیگه معرفی میکنه
ولی فکر کردن در مورد ساختن یه عنوان خوب و موثر وقت زیادی رو از آدم میگیره و کار خیلی ساده ای نیست
اما یه کتاب هست که فکر میکنم خیلی بدردتون بخوره توصیه میکنم حتما یه نگاهی بهش بندازین اینم لینکشه :
https://co10.ir/blog/website/title.html/
حتما یه نگاهی بهش بندازید ضرر نمیکنین
خیلی ممنون بابت لطف و نصیحتتون