دستاوردی نوین در حوزه پیوند اندام مصنوعی انسان

محققان با استفاده از تکنولوژی سلول بنیادی برای اولین بار قادر به نمایش بافت های عملکردی پیچیده اندام انسان مانند روده شدند.این فرایند علاوه بر کاربرد پزشکی،در تحقیقات نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

یک محقق برجسته در مرکز پزشکی کودکان بیمارستانCincinnati بیان کرد:این اولین پژوهشی است که نشان می دهد می توان با استفاده از سلول های بنیادی پلوری پوتنت انسان بافتی که از نظر شکل سه بعدی و ساختار سلولی شبیه روده است؛ تهیه کرد.
او اضافه کرد:”امید است که توانایی ما برای تبدیل سلول های بنیادی به بافت روده در نهایت برای درمان افراد دارای بیماری هایی مانند انتروکولیت،بیماری التهابی روده و سندرم های روده کوچک مفید باشد”. سلول های بنیادی برای دانشمندان و پزشکان بسیار مورد توجه بوده زیرا توانایی تبدیل شدن به بیش از 200نوع سلول در بدن را دارند و متاسفانه بدن انسان بالغ مقدار کمی از این سلول ها را داراست و تعداد قابل توجهی از آنها تنهادر مرحله رشد جنینی ساخته شده اند. به همین دلیل در سال های اخیر روش هایی برای تولید سلول بنیادی از سلول های بافت های بدن انسان ابداع شده است.
نام این سلول ها،سلول های پلوری پوتنت القا شده است که با برنامه ریزی دوباره سلول های پوستی به دست می آیند.
تیم دکترWells از سلول های بنیادی جنینی،سلول های پلوری پوتنت القا شده تهیه کردند بنابراین امکان تشکیل بافت از این سلول ها در آینده وجود دارد. به منظور تشکیل بافت روده از سلول های پلوری پوتنت، دانشمندان با استفاده از واکنش های شیمیایی و بیولوژیکی، رشد بافت ها را در مرحله جنینی در لوله آزمایش تحریک کردند.
در طول28 روز بافتی شبیه به ساختار سه بعدی روده نوزاد به دست آوردند، که این بافت شامل تمام انواع سلول های طبیعی موجود در بافت روده بود.
این دستاورد در حال حاضر می تواند مورد استفاده همه دانشمندان جهان که درباره اختلالات رشد بافت روده و ارگانیسم ها و روش درمان آنها تحقیق میکنند،قرار گیرد

همچنین ببینید

کشف نورون های ریاضی در مغز

امروزه انجام محاسبات ساده ریاضی برای هر کدام از ما امری ساده و آسان است. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *